pondělí 12. května 2014

Polévka z řapíkatého celeru

Polévka vznikla tak, že jsem se potřebovala zbavit řapíkatého celeru, který jsem si ze zvědavosti koupila a nevěděla co s ním. Od té doby jí miluju (bez toho luxusního chleba na kokosáči trochu míň teda :))), tak zkuste a třeba vás to taky dostane. 




Ingredience (4 porce): 
cca 2 pruhy řapíkatého celeru včetně listů
2 hrnečky mraženého hrášku
pórek
0,5 l zeleninového vývaru nebo bujón
150 ml sojové smetany
sůl
pepř
hraška
2 lžíce oleje
chléb
kokosový olej

Postup:
Pórek a řapíkatý celer si nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej a celer s pórkem na něm krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme cca. 15min., poté přidáme sojovou smetanu, ve které jsme rozmíchali hrašku (tak to dělám já) a hrášek a vaříme do změknutí řapíkatého celeru a hrášku. Mezitím si nakrájíme chléb na kostičky a osmažíme ho na kokosovém oleji. Smíchání chutí polévky a kokosového chleba je dokonalé!






Žádné komentáře:

Okomentovat